Снимка БулфотоНОЩ е разформирован, но брифингите не се отменят. След като

...
Снимка БулфотоНОЩ е разформирован, но брифингите не се отменят. След като
Коментари Харесай

НОЩ ще направи брифинг

Снимка Булфото

НОЩ е разформирован, само че брифингите не се анулират. 

След като през вчерашния ден министър председателят Борисов разпусна Националния действен щаб - НОЩ, който управляваше епидемията и рецесията в здравната система от предходната година февруари месец, тази заран брифинг на НОЩ въпреки всичко ще има.

След заповедта за разформироване, публикувана от пресцентъра на Министерски съвет през вчерашния ден към 19 часа, от Министерство на здравеопазването оповестиха, че здравният министър в оставка Костадин Ангелов и основният здравен контрольор Ангел Кунчев ще дадат информация за разпространяването на коронавирусната зараза у нас в понеделник.

Тази заран обаче от Министерство на здравеопазването оповестиха, че брифинг ще има през днешния ден.

Тревога провокира решението на Бойко Борисов и измежду лекарите. Председателят на БЛС Иван Маджаров съобщи в студиото на Българска национална телевизия, че няма данни вирусът да си е тръгнал. Поне наблюденията в Европа демонстрира това. В тази обстановката няма кой, а би трябвало да има някой, който да взима решения. Брифингът не е единственото нещо, което НОЩ прави до този миг. Маджаров изясни, че НОЩ е бил съединителен център на доста експерти, в това число и на математиците, които изготвят моделите и прогнозите за развиване на епидемията. В НОЩ влиза представители на лекарите, в това число и от извънболничната помощ, както и на самите лечебни заведения. Щабът разрешава да има една обща картина.

Максимално бързо би трябвало да бъде напълнен този вакуум, което не е по силите на една конструкция, в тази ситуация Министерство на здравеопазването и то в оставка, счита Маджаров. Неговата оценка за работата до този миг на НОЩ е " макар грешките, позитивното доминира ".

Иван Маджаров прикани новите народни представители да подходят мъдро при ръководство на рецесията, тъй като тя продължава, както и при едно решение за смяна на имунизационния проект. " Тази рецесия не трябва да се неглижира ", уточни ръководителят на БЛС, написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР